Ne nadarmo je Chrudim nazývána Athénami východních Čech, což potvrzuje i aktivita místní radnice na podporu středního školství. Město chce přilákat žáky devátých tříd ke studiu ve městě, a to z celé republiky.

„V rámci páteční pardubické výstavy škol a vzdělávání Schola Bohemia 2011 v Ideonu spouštíme nový internetový portál www.studujtevchrudimi.cz a ve vytištěné podobě začínáme distribuovat bulletin s přehlídkou škol v Chrudimi," říká autor projektu a chrudimský místostarosta Roman Málek.

Bulletin a webový portál neobsahují jen představení sedmi škol ve městě, ale i nabídky v oblasti kultury, sportu, či duchovního života.

S projektem „Chrudim - město, kde stojí za to studovat" vstupuje město jako jedno z prvních do nového modelu propagace škol.

„Expozice není tradiční stánek. Hledali jsme něco více. Pro první ročník kampaně jsme se dohodli s místním Rallye teamem, které nám zapůjčilo závodní vůz Toyota Celica 2.0 Gti. Věříme, že zaujme mnoho kluků. Třeba je přiláká strojařina a zapojí se i do činnosti rallye klubu ve městě," vysvětluje Málek. Navíc, kdo dobře spočítá i matematický příklad, může vyhrát jízdu tímto vozem.

 

studujte_v_chrudimi09

Stánek „Chrudim - město, kde stojí za to studovat" je možné navštívit ve dnech 4. - 5. 11. 2011 ve výstavním centru IDEON v Pardubicích na Olšinkách či na Brněnském výstavišti v pavilonu G1 ve dnech 25.- 26. 11. 2011, kde součástí budou i ukázky barmanské show Hotelové školy Bohemia.