Křesťanská mládež Církve adventistů ve spolupráci s Klubem Pathfinder, humanitární organizací ADRA, Maranatha o.s. a dalšími pořádají pod záštitou místostarosty města Chrudim Romana Málka, za účasti velvyslankyně v Albánii Markéty Fialkové ve čtvrtek 19. srpna 2010 „Den pro Chrudim". Projekt má i své stránky www.denprochrudim.cz
„Celý den bude na 300 mladých lidí z Čech, Moravy a Slovenska pomáhat na různých místech v Chrudimi a okolí svoji dobrovolnou prací. Pomáhat budou uklízením veřejného prostranství, v hospici či centru sociálních služeb," vyjmenovává pořadatelka Jana Horáková.

V odpoledních hodinách bude na náměstí svoji činnost prezentovat ve stáncích řada neziskových a humanitárních organizací z Chrudimi, okolí i celé ČR (např. humanitární organizace ADRA, Amalthea, o.s., Český červený kříž - oblastní spolek Chrudim, Denní centrum Svítání, o.p.s., o.s. Život a zdraví, Country Life, Domov sociálních služeb Slatiňany, Klub Pathfinder a další).

„Od 15.00 hod. začne rovněž na Resselově náměstí program, jehož moderaci přislíbil Aleš Juchelka a vyvrcholí zápisem do české knihy rekordů," srdečně zve Málek.

 

POKUS O ZÁPIS DO ČESKÉ KNIHY REKORDŮ
Přijďte nám pomoci vytvořit český rekord, který ponese název „Rozezvučme město". Co nejvíce lidí se za koordinace bubeníkem pokusí secvičit melodii za pomoci nejrůznějších „hudebních nástrojů". Nezapomeňte si s sebou vzít cokoli, co by i zdánlivě mohlo hudební nástroj připomínat a k tomu účelu sloužit - jako např. hustilky, pet lahve, dřívka, prsty k luskání či tleskání, ... Fantazii se meze nekladou.
- registrace účastníků rekordu bude od 15.00 hod.
- o samotný rekord se společně s Vámi pokusíme v 16.30 hod.

 

 

Program Den pro Chrudim

 

 

15.00 - 17.00 hod. - moderuje Aleš Juchelka
Minikoncert
Prezentace činnosti veřejně prospěšných společností
Prezentace TV pořadu „Za obzorem" za účasti VIP osobností
Losování tomboly o zajímavé ceny
Předání obrazu - dar městu Chrudim - aneb „Chrudimáci Chrudimákům"
V 16.30 hod. pokus o zápis do České knihy rekordů