„Chtěl jsem jim představit svoji iniciativu a celý pohled na věc. Domnívám se, že pro podnikatele to může být velmi zajímavá příležitost. Města a kraj mohou být iniciátorem a podporovatelem nového uskupení pro firmy zabývající se kongresy, ale rozhodně nejsem pro to, aby byly zřizovatelem koordinační organizace a realizátorem marketingových aktivit. To je podle mě cesta ke konci,“ zdůrazňuje Málek s tím, že například podnikatelům na Chrudimsku – Hlinecku se myšlenka líbí.

Impulsem pro chrudimského místostarostu byl jarní pražský Trend Event v Malostranské besedě a také skutečnost, že prozatím nikdo z regionu nereflektoval nabídku CzechTourism, která je připravena danou aktivitu finančně podporovat.

 
„Cílem organizace je efektivně koordinovat veškeré marketingové a obchodní aktivity vůči potenciálním klientům a být zároveň partnerem pro národní centrálu. Podnikatelům se tak nabízejí nejenom možnosti společné propagace, ale i další benefity,“ říká k záměru Málek.

Ten také se v nedávné době sešel s vybranými podnikateli v oblasti cestovního ruchu Chrudimska – Hlinecka, reprezentanty CzechTourism, ale i některými představiteli turistických oblastí kraje či úředníky Krajského úřadu Pardubického kraje.
Vznik organizace na podporu konferenční a kongresové turistiky v regionu iniciuje chrudimský místostarosta Roman Málek.