Informační centrum v Chrudimi jako první v republice vstoupilo do programu na podporu handicapovaných

Město Chrudim myslí na handicapované turisty a ve středu 10. června  se slavnostně zapojilo do programu Handy card, který provozuje společnost Car club s. r. o. a Regionální centrum pomoci a mobility ve spolupráci s Národní radou osob se zdravotním postižením.

„Na našem informačním centru nabízíme pro zdravotně postižené slevy ve výši 20 procent na velkou část nabízeného sortimentu. Současně jsme se stali prvním Informačním centrem v České republice, které vstoupilo do systému,“ informuje místostarosta města Roman Málek.

Nejedná se ale o ojedinělý projekt na podporu zdravotně postižených turistů v Chrudimi. Na konci května město představilo při soutěžní přehlídce Abilympiáda v Pardubicích bezbariérové trasy po Chrudimi. Jedná se o dva okruhy bezbariérových tras po zajímavých místech. Ty navíc byly navíc konzultovány s Českou abilympijskou asociací.

Projekt Handy Card (www.handycard.cz) je nabídka prvního a stále se rozrůstajícího informačního portálu zvýhodněných služeb a produktů od firem, pro osoby se zdravotním postižením a těm, kteří pečují o blízkou osobu se zdravotním omezením.

 

podpis_handycardmini

Konzultantka Regionálního centra pomoci a mobility Marie Zumpfová (vpravo) při slavnostním podpisu smlouvy s místostarostou města Romanem Málkem (autor: Mgr. Tomáš Černý)