chrudimsky silvestr 2Chrudim – pořadatelé akci to mají v době covidu velmi těžké, v Chrudimi dvojnásobě. V létě byla snaha uspořádat Chrudimskou pouť a následně i Chrudimskou retro pouť, ale oběma akcím radnice dala stopku. Oblíbený festival vín Vinoforum se musel přesunout z krásného prostředí Muzea, běžecká akce Chrudimská desítka skončila. Zánik nyní hrozí i Silvestru na náměstí.
Po osmi měsících zvažování vystavili zástupci ANO 2011, Pirátů a TOP 09 takové požadavky, že pořadatelé tradičního rozloučení s rokem zřejmě neuspořádají. Navíc nenašli pochopení a radnice jim finančně nepřispěje. Vloni akci zachránil Pardubický kraj prostřednictvím Romana Línka, který pomohl finančně pořadatelům.

„V současné době máme z radnice schváleno připojení na elektřinu a úklid po akci. Nicméně povolení, které máme z úřadu, je pro nás v podstatě nereálné. Z něj vyplývá v současné době řada povinností, které umíme sice jako jediný pořadatel ve městě splnit. Nicméně největší kámen úrazu je skutečnost, že bychom Silvestr museli udělat sedící. Podle současných podmínek totiž při oslavě Silvestra každý návštěvník musí sedět. Pro nás by to znamenalo půjčit si zhruba osm set plastových židlí či stolů a kontrolovat návštěvníky, jestli v mraze sedí. Navíc při akci se tančí a oslavuje. Je to naprostý nesmysl, ale s tím nic neuděláme. Navíc při nesplnění nám hrozí pokuta zřejmě až 3 miliony korun.,“ podotýká za pořadatele Roman Málek. Ten stál u zrodu znovuobnovené tradice.