chrudimska_pout_foto_roman_malek_web.jpg

Chrudim – pořadatelé tradičního Chrudimského Silvestra se snaží zachránit Chrudimskou pouť 2020.

Vedení města Chrudim oznámilo, že se pouť v roce 2020 nebude konat. Hlavním důvodem bylo, že virová situace je nejasná a přípravy by musely již začít. Proto se vedení města rozhodlo tradiční pouť bez náhrady zrušit.

„S ohledem na podněty, které jsme dostali, a i s ohledem na zkušenosti, která jako největší produkční společnost ve městě máme, jsme se rozhodli Chrudimskou pouť uspořádat. V první řadě potřebujeme od města souhlas s využitím náměstí a žádosti byly již podány, stejně jako nutné věci jako třeba povolení večerní produkce. Samozřejmě je to pro nás velký risk, protože přípravy si vyžádají desítky tisíc korun a dneska nikdo nedokáže odhadnout stav v srpnu. Termínově by se pouť měla konat 6. – 9. srpna, ale bude v menším rozsahu. Samozřejmě pokud situace s pandemií bude špatná, budeme muset akci zrušit i den před akcí. Ale rozhodli jsme se toto riziko na sebe vzít.,“ prozradil jednatel agentury pro reklamu a marketing R36.cz Roman Málek.

Pořadatelé mají bohaté zkušenosti, v minulosti například šest ročníků Chrudimského Silvestra na náměstí, kde se má konat i samotná pouť, sedm ročníků BMW srazů, ale primárně pořádají desítky menších akcí na klíč pro své klienty.