chrudimsky_silvestr_5web.jpgChrudim – oslavu konce roku si na chrudimském Resselově náměstí nenechalo ujít na šest set návštěvníků, kteří až do jedné ráno tančili a dobře se bavili na náměstí. Odpočítávání vstupu do nového roku se ujal současný starosta František Pilný, ale i bývalý starosta Petr Řezníček společně s poslancem Davidem Kasalem a dalšími zastupiteli města. Pořadatelé by rádi připravili i další ročník.

„To, že se Silvestr vydařil, svědčí reakce návštěvníku, ale i zařazení do promovidea samotného města k Novému roku. Letošní ročník byl nejnáročnější z pohledu přípravy, samotné získání povolení trvalo přesně 201 dní, museli jsme rušit i kapelu a akci připravit během několika týdnů. Proto jsme hned na Nový rok prostřednictvím datové schránky podali žádosti na další ročník,“ potvrdil pořadatel akce Roman Málek. S ohledem na skutečnost, že město finančně akci nepodpořilo, podali pořadatelé i návrh na podporu. V roce 2020 by chtěli mít živou produkci ve formě kapely, lepší ozvučení a podium. Nyní ale bude záležet na zastupitelích města, jestli akci podpoří či nikoliv a tím zda-li se vůbec akce bude moci konat.

Chrudimský Silvestr 2019 se konal za podpory Pardubického kraje a pod záštitou vicehejtmana Romana Línka. Akci podpořili společnosti Účetní Pardubice s.r.o., společnost MÁLEK & PARTNERS, s.r.o. a po technické stránce Město Chrudim.

 

 

 

chrudimsky silvestr 2

chrudimsky silvestr 3