blogerky1.jpgChrudim - Během dvou posledních dnů minulého měsíce jste mohli potkat na turisticky zajímavých místech Chrudimska skupinu blogerů, youtuberů, influencerů, lidí zabývajících se turistickou na sociálních sítích. V Pardubickém kraji proběhla několikadenní propagační cesta, tzv. fam trip, určená pro účastníky celosvětové konference pro výše zmíněnou skupinu lidí.

,, Letošní konferenci TBEX Europe hostila Ostrava, avšak v rámci jedinečné možnosti propagace celého území České republiky bylo regionům nabídnuto uspořádání navazujících fam tripů. Na organizaci v našem kraji spolupracoval s Destinační společností Východní Čechy spolek Chrudimsko-Hlinecko se svými partnery. Jedním z nich bylo i město Chrudim,“ uvedl manažer cestovního ruchu města Chrudim Tomáš Černý.

Cestu po Pardubickém kraji zaměřenou na renesanci, koně, pivo, ale i adrenalin a wellness si vybralo celkem šest účastnic konference.

,, Blogerky přicestovaly z Německa, Dánska, Velké Británie, ale také ze Spojených států amerických,“ doplnil Tomáš Černý.

V rámci připraveného programu nafotily a natočily zajímavé záběry například Sečské přehrady ze zříceniny hradu Oheb nebo ze šlapadel zapůjčených v Autokempu Seč-Pláž. Zkusily trochu adrenalinu v lanovém parku na Podhůře, vystoupaly na rozhlednu Báru, poobědvaly v historickém centru Chrudimi. Venkovská obydlí našich předků obdivovaly na Veselém Kopci. V neposlední řadě měly možnost využít služeb včetně wellness v Hotelu Jezerka na Seči.

Přestože se cesty tentokrát nezúčastnili čeští blogeři, i na jejich kanálech na youtube kolují filmy o Chrudimi.

,,Minulý rok jsme uspořádali dvě cesty pro blogera Tomáše Lukáše. Navštívil historické centrum města, koupaliště i městské rekreační lesy na Podhůře,“ informoval místostarosta Chrudimi Roman Málek.

 

blogerky2