poslanec jiri mihola se zpravodajem tricitkaminiChrudimsko - Mikroregion Chrudimska vydal jarní číslo informačního zpravodaje Třicítka pro své obce, obyvatele a firmy. V digitální podobě je ke stažení na stránkách www.mikroregionchrudimsko.cz.


Malé a střední podniky může zaujmout nabídka Regionální rozvojové agentury Pardubického kraje zaměřená na inovace a zvýšení jejich konkurenceschopnosti ve venkovských oblastech Pardubického kraje. Nejen pro podniky, ale i samosprávy, je určen program rozvoje venkova pro období 2014 – 2020.
Starostům je určena nová rubrika, která by jim měla poradit s některým z aktuálních problémů. Tentokrát se v ní dozví o konkrétních případech, kdy je nutné zavést elektronickou evidenci tržeb. Zajímavá je nabídka společné exkurze na výstavu Země živitelka, která je mezi zástupci obcí mikroregionu velmi oblíbená.

Obyvatele mikroregionu by mohla zaujmout nabídka Rodinných pasů či Kroužků ČR. Smyslem rodinných pasů je podpora rodin s dětmi do osmnácti let a to nabídkou slev a dalších výhod. Směrem k podnikatelům je směřována nabídka zapojení se do projektu Rodinných pasů jako poskytovatelů slev a dalších výhod. Jak pro rodiny, tak pro podnikatele je zapojení do projektu bezplatné. Kroužky ČR nabízejí volnočasové aktivity pro děti. Zajímavé jsou i pro malé obce, protože lektoři jezdí za dětmi přímo do škol. Kromě pravidelné činnosti v kroužcích nabízí i florbalové turnaje, taneční soutěže či Kroužkový letní tábor.

Zpravodaj je součástí projektu Center společných služeb realizovaných z Evropského sociálního fondu - Operačního programu Zaměstnanost.

 

poslanec jiri mihola se zpravodajem tricitkaweb