Do budoucna hledáme společné projekty s Německem a zároveň hledáme partnerskou organizaci na vzájemné akce.  Z tohoto důvodu vyhledáváme zajímavé projekty a účastníme se řady akcí, kde bychom mohli navázat spolupráci.

Studijní cesta pořádaná v roce 2010 koordinačním centrem česko – německých výměn mládeže TANDEM Plzeň přinesla zajímavé poznatky v oblasti volného času s dětmi a mládeží. Navštívili jsme JUZ Bayreuth – komunální centrum mládeže – www.juz-bayreuth.de, Městský úřad pro mládež Bayreuth – www.jugendamt.bayreuth.de, Alte Spinnerei Kulmbach – kulturní centrum pro děti a mládež – www.alte-spinnerei.info a Krajský kruh mládeže Horní Franky – www.bezirksjugendring-oberfranken.de, Městský úřad pro mládež Drážďany – www.dresden.de, Dům dětí a mládeže Schieferburg – www.schieferburg.de, Dětské sdružení Drážďany – www.kindervereinigung-dresden.de

a Kruh dětí a mládeže Sasko - www.kjrs.de

Od roku 2010 se pravidelně zástupce sdružení účastní česko – německého jazykového tábora „Prožít a naučit se“, který v okolí Prahy pořádá Kinder- und Jugendring Sachsen e.V. ve spoluprácí s Iuridica. Cílem je zprostředkování jazyka, kultury a atraktivních možností organizace česko-německé výměny mládeže.

Společné heslo zní ”Prožít a naučit se”. Kurzu se účastní mladí lidé z Německa a z České republiky. Ve skupinách se učí dopoledne němčinu nebo češtinu a ve zbylém čase (během společného programu nebo v rámci svého volného času) mají dostatek příležitostí k jeho praktickému využití.

Sdružení v roce 2011 vyslalo i svého zástupce na mezinárodní seminář „Německý jazyk a práce s mládeží“  do Kasselu. Akci pravidelně IJAB (Internationaler Jugendaustasch und Besucherdienst der Bundesrepublik Deutschland e. V.).