behnadeje2019_01.jpg

Letní neděle 23. června 2019 začala ráno se zataženou oblohou tmavými mraky. Ale po obědě před startem 12. ročníku Běhu naděje vysvitlo slunko a počasí účastníkům přálo po celý závod. Na trasu dlouhou necelé dva kilometry se vydali sportovci i nesportovci na kole, koloběžce, pěšky a ti nejvíce zdatní běželi s plným zaujetím.

Ve sportovním úboru se představil a Běh naděje odstartoval europoslanec Mgr. Tomáš Zdechovský. Zaregistrovalo se 131 startujících. Dobrovolným příspěvkem podpořili nejen výzkum léčení rakoviny, ale vyjádřili i solidaritu s nemocnými. Při prezenci byly připraveny drobné předměty - trička, čepice - které si účastníci za vložený příspěvek pořídili. K dobré náladě přispěla ,,živá“ muzika nazvaná Pokaždé jinak z kapely DOTT.

V cíli předával poslanec parlamentu a starosta města pan Jaroslav Martinů spolu s hosty Tomášem Zdechovským a Romanem Málkem diplomy a ceny z uskutečněné tomboly.

Cílem proběhli, prošli a projeli všichni vítězové. Vítězem je ten, kdo se rozhodl zúčastnit se.

Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 131 účastníků a na konto boje proti rakovině věnovali Kč 15 507,--, což je historicky největší částka. Běh naděje je sportovně společenskou humanitární akcí, která se v Poličce pořádá již tradičně. Ani letos nechybělo občerstvení s dobrými koláči, kávou a čajem.

Pořadatelé vyjadřují poděkování sponzorům. Jsou jimi: Pardubický kraj, město Polička, T.E.S. s. r. o. Polička, Bonaparte a další drobní dárci. Podporovateli byli místní organizace KDU-ČSL a Svatojosefská jednota, z. s.

Pro všechny, kteří se budou chtít zúčastnit i v příštím roce, dochází ke změně termínu. Běh naděje se bude konat v neděli 13. září 2020. Opět se na Vás těší hlavní pořadatel Miloslav Zezula spolu s Michalem Popelkou.

Za účastníky

Ing. Jan Matouš

OSOBNÍ PODĚKOVÁNÍ

Jménem hlavního pořadatele bych rád poděkoval týmu mého kolegy Michala Popelky ( do kterého patří Jiří Bulva, Lenka Popelková, Johana Větrovská, Marie Martinová, Hana Popelková) za zdárný průběh této akce. Dík patří i paní Ing. Hamanové za administrativu a panu Ing. Matoušovi za sepsání krásného článku. Díky také členům kapely DOTT, kteří se pomalu stávají tradicí našeho Běhu naděje. Těším se na další spolupráci.

Miloslav Zezula

behnadeje2019 02

 

zdroj: policka.cz