Plánovanou cyklostezku podpořila EU * Část trasy pro kolaře má být i osvětlena

Chrudim se může pochlubit podporou Evropské unie týkající se projektu v oblasti dopravní obslužnosti pro Pardubický kraj.
Plánu cyklostezky z Chrudimi do Pardubic dala zelenou regionální rada regionu soudržnosti Severovýchod čerpající finanční prostředky z Evropského fondu pro regionální rozvoj.


„Chrudim získala přes deset miliónů korun na úsek Chrudim– Medlešice,“ neskrýval radost nad úspěchem místostarosta Chrudimi Roman Málek (KDU-ČSL).
Navrhovaná stezka bude sloužit pěším a cyklistům pro každodenní dojíždění za prací či do škol a budou ji moci využívat také bruslaři na kolečkových bruslích. Stezka je navržena v šířce tří metrů jako obousměrná pro smíšený provoz cyklistů a pěších. „Výstavbou stezky dojde k oddělení automobilového a cyklistického provozu, a tím i k výraznému zvýšení bezpečnosti,“ řekl Málek.
Začátek cyklostezky je na jižním okraji obce Medlešice a navazuje na výhledovou stavbu místní komunikace. Konec úseku je na severním okraji Chrudimi v místě výstavby průmyslové zóny. Součástí stavby bude vybudování nového veřejného osvětlení cyklostezky pro zajištění bezpečného provozu za snížené viditelnosti. „Tímto projekt cyklostezky nekončí. Teď budeme mít volné ruce a můžeme se věnovat části pardubické cyklostezky, kde jsou problémy s majetky a archeology,“ doplnil pro Právo radní Pardubického kraje Miloslav Macela (KDU-ČSL).
„Věřím, že město Pardubice s podporou kraje vytvoří ucelenou a smysluplnou cyklostezku,“ dodal závěrem Macela, který po celou dobu přípravy projektu cyklostezky důsledně dbal na koordinaci rozhodnutí mezi Chrudimí a Pardubicemi.

***

V části pardubické cyklostezky jsou problémy s majetky a archeology Miloslav Macela, krajský radní

Regionální mutace| Právo - Východní Čechy

Právo | 30.9.2008 | rubrika: VÝCHODNÍ ČECHY | strana: 13 | autor: René Chvalina