Koalice pro Chrudim má v plánu oživit hotel Bohemia i více zeleně.

CHRUDIM / Bylo mu teprve 20 let a už dokázal úspěšně zorganizovat akci, kterou za dva dny navštívilo více než osm tisíc dětí. Skrze pořadatelství nejrůznějších zábavných akcí se dostal i do politiky. A u obojího dodnes zůstal. Řeč je o Romanu Málkovi.
V současné době je sedmatřicetiletý trojnásobný absolvent manažerských studií na školách v Praze a v Brně majitelem a jednatelem marketingové agentury a zároveň už trojnásobně zvoleným místostarostou Chrudimi. „V podstatě od roku 2001 jsem byl živnostník v oblasti reklamy a marketingu, následně jsem začal spojovat neziskový sektor, byl profesionální pořadatel akcí a projektový manažer v nejrůznějších projektech,“ říká Roman Málek, který zvládá být kromě mnoha jiných funkcí i asistentem poslance Pavla Bělobrádka. „Skvělé byly i moje první vstupy do show byznysu, a to domlouvání Superstar. A vlastně díky tomu jsem se dostal do politiky, protože si mě tehdy politici všimli. V poslední době to jsou Silvestry, kdy pořádáme na náměstí již pátý ročník,“ líčí. Největší radost má ze života. Podle svých slov žije nohama na zemi, ale hlavou v oblacích. Chrudim je pro něj srdeční záležitost. „Dvacet pět let jsem žil v paneláku za Duklou u nádraží, následně se přestěhoval na Rozhlednu, kde je velmi krásně a ticho. Loni jsem se tam přestěhoval o dva domy vedle, o tři patra výš, do většího bytu. A jak více jsem mimo město, o to raději se vracím,“ líčí bezdětný Roman Málek, který se zajímá také o kickbox a je velkým fanouškem motorismu a automobilky BMW. „Mám sbírku čtyř autíček, která jsem dostal loni k Vánocům. Myslím tedy těch malých, v krabičkách,“ usmívá se lídr, který přece jen v jednom obstarožním BMW jezdí. Dříve spolupořádal závody na okruhu, dnes je, jak říká, více usedlý a pořádá jen setkání mnichovských vozů a jejich žehnání.
Do voleb jde lídr kandidátky Koalice pro Chrudim se sloganem Nechci vládnout, chci sloužit. „V rámci investičních priorit máme dokončení obchvatu a oživení hotelu Bohemia. Řeším u něj například ekonomicky reálný model fungování parkoviště. Všichni řeší stavbu, ale nikdo neřeší ekonomiku provozu. Chceme naslouchat kritice a podněcovat konstruktivní řešení, osvědčené realizace. Rádi bychom zavedli řadu inovací. Chceme se zabývat efektivnějším chodem úřadu, a to díky moderním technologiím, zlepšení podmínek pro návštěvníky i zaměstnance. Chceme se věnovat více zeleni a vodě ve městě, stejně jako lesnímu hospodaření,“ vyjmenovává volební priority.

Foto popis| Místostarosta Chrudimi Roman Málek. FOTO / ARCHIV ROMANA MÁLKA

 

5plus2 | 31.8.2018 | Rubrika: Pardubicko a Chrudimsko | Strana: 6 | autor: (lat)