Chrudim by měla podpořit cyklostezku

Přečetl jsem si článek „Boj za zrušení nevyužívané trati Chrudim nepodpoří“ a byl nemile překvapen. Dlouhodobě jsme se snažili zrealizovat cyklostezku z Chrudimi na Heřmanův Městec, ale vždy převýšily státní zájmy zásobování skladu. Proto jsem uvítal krok společného memoranda, kdy by mohla cyklostezka vzniknout a stát by zřejmě ušetřil každoročně okolo čtyř milionů korun na údržbu tratě, kde vlaky stejně nejezdí. Jak to ale vypadá, starosta města Chrudim František Pilný se začal opět mstít okolním starostům za to, že ho nezvolili do Vodovodů a kanalizací. Ono se není čemu divit, když firmu navíc chtěl žalovat u soudu a soud nevyhrál. Bohužel město díky Babišově muži na radnici přišlo za poslední dva roky možná o investice ve výši 20-30 milionů korun.
Nyní je velká šance nově dotáhnout společný projekt, ale msta starosty za nezvolení je příliš velká na to, aby podpořil dobrý projekt pro rozvoj regionu. A argumentace o výstavbě obchvatu je úsměvná - on jde udělat třeba podjezd pod silnicí. Ona není úsměvná, ona je smutná. Stejně jako prázdná slova, že voda se musí vrátit do rukou občanů, a ne Rakušákům.
Jak dlouho budeme ještě doplácet na našeho starostu? Pevně věřím, že zastupitelé Chrudimi budou rozumní a podpoří memorandum jako cestu ke vzniku nové cyklostezky do Železných hor. Věřím, že se najde 14 odvážných.

— Roman Málek, zastupitel města Chrudim (KDU-ČSL)

 

TISK , Datum: 02.07.2020 , Zdroj: Mladá fronta DNES , Strana: 16 , Vytištěno: 125 467 , Prodáno: 102 677 , Rubrika: Kraj Pardubický , Země: Česko