Nasavrcký farář požehnal více než stovce vozů BMW na Veselém Kopci
Chrudimský deník | 13.10.2016 | Rubrika: Chrudimsko a okolí - U nás doma | Strana: 17 | autor: (njt) | Téma: Městský úřad Chrudim
Bohoslužba je tradičně hlavním bodem programu

Veselý Kopec – Přijet si pro požehnání řidičů a vozidel značky BMW a ujet kvůli tomu více než tři sta kilometrů neodradilo více jak stovku majitelů vozů německé automobilky.
Tradiční akci při příležitosti svátku sv. Andělů strážných si každý rok nenechá ujít čím dál více zájemců. První roční proběhl v Chrudimi, druhý ve Slatiňanech a letos zavítali pořadatelé ke skanzenu na Veselý Kopec.
„BMW setkání je akce, která spojuje milovníky vozů BMW. Zároveň podporuje návštěvu kulturních památek a také duchovní zamyšlení. Právě bohoslužba slova a žehnání je hlavním bodem programu. Přestože velká většina účastníků není věřících, slova pana faráře vždy vedou k zamyšlení,“ říká za organizátory Roman Málek. Ten přišel s nápadem na tuto akci před čtyřmi lety. „Dříve jsme s kolegou pořádali závody vozů, ale následně jsme šli jinou cestou. Kolega vyměnil pořadatelské tričko za dres závodníka a já i s ohledem na další aktivity začal pořádat pohodový podzimní sraz. Někteří mu říkají, že je takový vymazlený,“ usmívá se Roman Málek.
Sraz vždy zakončuje spanilá jízda. Letos se více jak kilometrová kolona vydala do Hlinska. „Moc bych chtěl poděkovat Policii ČR i Městské policii Hlinsko za organizační pomoc. Musím pochválit spolupráci a koordinaci obou složek,“ uzavírá Málek s tím, že velmi pomohla Obec Vysočina a Pardubický kraj. Záštitu akci poskytl vicehejtman Pardubického kraje Roman Línek.
Pořadatelé nezahálí a už dnes připravují další ročník setkání. Ten se uskuteční v neděli 8. října 2017 v Pardubicích.

Foto popis|
Region| Východní Čechy