Mladí dnes mohou jít do kina zdarma, po filmu se uskuteční politická debata

Chrudim – Dnes večer se Chrudim stane hlavním městem politiků Pardubického kraje. Do Městského kina dorazí zástupci devíti politických subjektů diskutovat na téma Mladí a politika. Před samotnou akcí bude na 18. hodinu připraveno promítání filmu „Kandidát“ aneb jak z neznámého člověka mohou udělat média kandidáta na prezidenta.
Příběh sleduje zákulisí politické kampaně kandidáta na prezidenta. Do volby hlavy státu zbývají dva měsíce. Úspěšný a vlivný majitel reklamní agentury Adam Lambert přijímá lukrativní zakázku. Má realizovat prezidentskou kampaň pro zvláštního kandidáta – nevýrazného, maloměstského podnikatele. „O tom, jak se mu to povede, se dozvíte, když přijdete do kina. A nejenom to. Následně po filmu bude v Chrudimi hovořit devět zástupců volebních subjektů, které kandidují do Zastupitelstva Pardubického kraje. A to lídr či jeho zástupce a jeden z nejmladších členů kandidátky. Téma půlhodinové diskuse nese název Mladí a politika,“ říká za pořadatele Roman Málek ze sdružení Altus.
Vstup na akci včetně promítání filmu je pro mládež do 26 let zdarma, ostatní zaplatí 50 Kč. Mladé účastníky čeká i malý dárek – pokud budou mít zájem, mohou zdarma strávit podzimní víkend u Sečské přehrady a dozvědět se více o volbách a kandidování – a to tak, aby, mohli v roce 2018 kandidovat ve své obci.
Na setkání budou zastoupeny: 2 – Občanská demokratická strana, 9 – Komunistická strana Československa, 12 – Česká strana sociálně demokratická, 22 – Pro otevřený kraj – Piráti, Zelení, Změna, 37 – Komunistická strana Čech a Moravy, 43 – Úsvit s Blokem proti islamizaci, 48 – Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD), 55 – Koalice pro Pardubický kraj, 85 – Východočeši, Nezávislí, Patrioti.
Zástupci ostatních kandidujících stran se buď ze setkání omluvili, anebo dosud nepotvrdili svoji účast.

Region| Východní Čechy

Chrudimský deník | 5.10.2016 | Rubrika: Chrudimsko | Strana: 2 | autor: (man) | Téma: Městský úřad Chrudim