setkani_starostu_mikroregionu_chrudimska3web.jpgChrudim – starostové a místostarostové obcí Mikroregionu Chrudimska se sešli před prázdninami na valné hromadě a současně na setkání s Centrem společných služeb, které poskytuje servisní služby starostům. Valná hromada se schválila pořízení mobiliáře pro obce, ale také začala hledat projektové záměry pro rok 2019. V letošním roce například v regionu přibydou turistická odpočívadla či stojany na kola.

 V další části jednání zástupci mikroregionu rekapitulovali problematiku ochrany osobních dat, ale třeba také aktuální majetková přiznání politiků či vydávání meziobecního zpravodaje.

„Co bylo na valné hromadě zajímavé, tak téměř polovina přítomných starostů už nebude kandidovat v nadcházejících volbách. Řada starostů odchází do zasloužené penze, jiní zase raději odcházejí do byznysu. V mnoha obcích se nyní pořádně neví, kdo by převzal řízení obce. Mladá generace raději podniká či má svoje stabilní lépe placená místa,“ posteskl si místopředseda mikroregionu Roman Málek. Jednání bylo součástí projektu Center společných služeb realizovaných z Evropského sociálního fondu - Operačního programu Zaměstnanost.

 

setkani starostu mikroregionu chrudimska7