Turistická oblast Chrudimsko – Hlinecko nejezdí jenom na veletrhy cestovního ruchu, ale snaží se propagaci zacílit i na různé věkové skupiny. Ve dnech 1. – 4. dubna 2010 se proto bude prezentovat na výstavě Senior – handicap na výstavišti v Lysé nad Labem.
Výstavu si oblíbili lidé všech věkových kategorií, neboť zde nacházejí spoustu zajímavých informací, podnětů, inspirací i praktických věcí všeho druhu. A nejen to. Výstava je především o síle a odhodlání překonávat překážky a žít plnohodnotný život navzdory postižení či vyššímu věku a právě tím dokáže oslovit úplně každého.
„V Chrudimi máme dvě poznávací trasy pro vozíčkáře a nově je třeba přístupné i muzeum loutek, takže se budeme snažit tyto osoby pozvat k nám do města. Zároveň jim nabízíme i řadu slev, protože Informační centrum je zapojeno do slevového systému Handycard,“ říká chrudimský místostarosta Roman Málek s tím, že Chrudim se snaží též zviditelnit na pardubické Abilympiádě.
V odborné části výstavy najdou návštěvníci nabídku pomůcek a služeb pro různé druhy handicapů, zdravotní poradny, odborné semináře a workshopy, prezentovat se budou zařízení sociální péče všech typů…  Rovněž tu budou vystavovatelé se zbožím nezbytným pro každodenní život.
Nedílnou součástí výstavy Senior - Handicap: aktivní život se stala samostatná a zcela výjimečná výstava ze soutěže Šikovné ruce našich seniorů. Bude to již jedenáctý ročník výstavy "pro radost a potěšení". Pokaždé se na ní sejde na tři tisíce nádherných exponátů.
Pořadatelé se domnívají, že rovněž souběh s Lázeňským veletrhem bude jen ku prospěchu věci. A Chrudim má i v tomto ohledu jednu chloubu - „lázeňskou“ lesní kolonádu na Podhůře a krásu a pohodu Železných hor.
Pokud byste se chtěli na výstavu vydat, doporučujeme navštívit webové stránky http://senior-handicap.webnode.cz/, kde si můžete stáhnout i volnou vstupenku.
Účast na veletrhu je financována z projektu „Informační a propagační kampaň turistické oblasti Chrudimsko - Hlinecko“, který je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj z Regionálního operačního programu NUTS II – Severovýchod.