Zmatky provázely tento týden mimořádné jednání městského zastupitelstva v Chrudimi. Starosta Petr Řezníček (SNK ED) novinářům v úterý ráno řekl, že se bude konat v pátek v 8 hodin ráno a jediným bodem jednání je schválení dotace 2,5 miliónu korun pro místní sportovní klub AFK Chrudim. Vše ale bylo nakonec o poznání složitější, fotbalisté o dotaci přišli, nebyla schválena v termínu.

 

„Starosta svolal jednání zastupitelstva 22 hodin před jeho zasedáním. Když tři čtvrtiny zastupitelů přišly, jednání zrušil za deset minut," tvrdí chrudimský zastupitel Roman Málek (Koalice pro Chrudim). Na dotaz Práva tuto stížnost upřesnil.

„Svolal v pondělí 3. prosince v podvečer zastupitelstvo města na pátek 7. prosince v 8 hodin ráno. Následně 4. prosince dopoledne zastupitelé dostali materiály pro jednání s pozvánkou na tentýž den v 16 hodin. V úterý 4. prosince těsně po obědě nechal starosta města poslat další pozvánku – na 5. prosince v 8 hodin ráno," s pocitem zadostiučinění popsal situaci Málek. Byl totiž až do letošního června místostarostou Chrudimi, pak ale došlo ke zrušení koaliční smlouvy a jeho KPCH nahradili občanští demokraté a Málek o post přišel.

„Věděli jsme, že zákon ukládá svolávání schůzí nejméně s týdenním předstihem. Souběžně jsme tedy spolu s právníky pátrali po možnosti výjimky, s jejíž pomocí by šlo vše urychlit. Ukázalo se ale, že taková možnost prostě neexistuje. Středeční schůzi jsem tedy hned po jejím zahájení ukončil, neboť jakékoliv přijaté usnesení by později mohlo být, zřejmě úspěšně, napadeno," vysvětlil médiím zmatek a konec nadějí na dotaci Řezníček.

Právo | 7.12.2012 | Rubrika: Severovýchodní Čechy | Strana: 10 | autor: Zdeněk Seiner | Téma: Městský úřad Chrudim